diumenge, 6 de gener del 2013

SANT SILVESTRE MATARÓ TRAIL NIGTH


      
                                  L'home dels nassos

Avui fa cinc anys que vam encetar aquest blog i la interacció entre els que el fem i els que el llegiu i el complementeu amb els vostres comentaris, fa que cada dia estiguem més encoratjats a seguir explicant "cosetes" al voltant de les fonts, de la serralada litoral i de tot allò que d'una manera directa o indirecta té a veure amb el món de La Brolla. Per tant, moltes gràcies a tothom!!!
 Per fer l’entrada d’avui, anirem uns dies enrere fins tornar de nou a la tarda del 31 de desembre. A les nostres contrades des de fa uns anys han agafat molta volada, les curses de Sant Silvestre o dels Nassos. Normalment aquestes curses es fan l' últim dia de l'any sobre una distància de 10 quilòmetres, malgrat que també n’hi ha de més curtes.
Particularment, m’agrada acabar l’any corrent i els últims anys havia anat a Canovelles a fer la Sant Silvestre que s’hi cel.lebra cada matí del 31 de desembre, però aquest any vaig descobrir que a Mataró estaven d’estrena i per primer cop faríem la Sant Silvestre Trail Nigth.
Va haver-hi dos condicionants que em van fer decidir per aquesta nova cursa. Per una banda, ser una cursa de muntanya nocturna i per altra,  ser una cursa solidària a favor de la Fundació Maresme, que treballa  per afavorir la integració social de persones amb discapacitat intel.lectual.
Sens dubte vaig fer una elecció excel.lent,  doncs l’organització va ser molt bona i el recorregut molt "xulo", 12 quilòmetres amb 550 metres de desnivell positiu per pistes i corriol
La cursa va començar a les 17:30h i com tots sabíem que encara teníem 25 o 30 minuts de claror, ens vam afanyar a intentar cremar el màxim número de quilòmetres de día, perquè quan va caure la nit, les fites lluminoses de l’organització i les tenues llums dels frontals no permetien gaires alegries, sobretot baixant.
  Pel que fa a aspectes a millorar, de cara a propers anys si que demanaria com a participant que ens facilitèssin  els dies previs, l’altimetria i els punts per on passa la cursa.
Jo que no conec molt aquella zona, (a l’altra banda de la riera d’Argentona), mirant un mapa de Mataró, intueixo que vam passar per Sant Jaume de Treià,  el Turó de Cerdanyola i la Serra de Can Bruguera.
Quant als avituallaments, eren suficients, amb la “fresca” que feia podíem passar sense consumir gaire líquid.
Quan vam acabar, entrega ràpida de premis, sorteig llampec de material i cap a casa que calia dutxar-se i preparar el raïm, tot demanant els millors desitjos pel 2013.
Per poc que pugui l’any vinent repetiré i sobretot la recomanaré.
Properament parlarem d'un Maresme fantàstic.