dissabte, 27 d’octubre del 2018

RUTES PELS BOSCOS MÉS BELLS DE CATALUNYA




Avui us parlaré de "RUTES PELS BOSCOS MÉS BELLS DE CATALUNYA", un llibre d'en César Barba i editat per Sua Edizioak l'abril del 2016. L'autor ens presenta 46 rutes per diferents boscos del territori català. De cada excursió trobarem una descripció de l'itinerari amb el tipus de bosc i vegetació que hi trobarem, tanmateix, hi ha rutes per totes les comarques i de fet l'ordre dels capítols segueix l'ordre alfabètic de les comarques.

Anexe a cada excursió hi ha una fitxa amb el tipus de recorregut, si és lineal o circular indicant el tipus de camí i si és apta per fer amb bicicleta, amb el punt d'inici de l'excursió i com arribar-hi, amb la distància, el desnivell i el temps estimat.

Sens dubte, és una bona guia, doncs trobem algunes excursions fora de les típiques i tòpiques que ens acosten a magnífics indrets.
Personalment, ja m'he apuntat un parell de rutes que vull fer properament. De moment, he fet una repassada de tots els itineraris que ens presenta en César Barba i en aquest sentit, a continuació us enumero sis excursions que ens suggereix l'autor que es corresponen amb sis excursions que alguna vegada us he presentat en el blog.

-El castanyers del Montseny.  -Viladrau- Sant Miquel de Barretons, publicat en el blog l'octubre de 2013.
-Boscos de la Vall de Santa Fe del Montseny. - Fontejant per la Vall de Santa Fe, publicat en el blog l'octubre de 2015.
-Boscos i turons de la Serralada Litoral. -La Caminada de les 10 fonts de Martorelles a Vallromanes, publicat en el blog el maig del 2012.
-Alzines i sureres del Parc Montnegre i Corredor. 4 Fonts del Montnegre, publicat el novembre del 2011.
-L'alzinar de Sant Jeroni. -Monestir de Montserrat - Sant Jeroni, publicat el juliol del 2015.
-Les singulars rouredes humides d'Olot. -Les fonts d'Olot, publicat el març del 2012.

En definitiva, una bona guia per regalar a qualsevol amant dels boscos.

Properament, farem una etapa del Camí de Sant Jaume.