dilluns, 25 d’abril del 2016

CINGLES DE BERTÍ III. LA BASTARDA


El passat dissabte 16 d'abril va tenir lloc la VII edició de la Bastarda organitzada pel CAM de Parets, la marxa que uneix Aiguafreda i Parets. Ja fa temps que em vé molt de gust anar provant diferents caminades que es fan arreu i una de les que tenia pendents era La Bastarda.

Aquesta caminada de 38 quilòmetres comença a l'estació de Parets, on tots els participants havíem d'agafar el tren de les 6:51. (No entenc que Rodalies nomès posés un tren de 3 vagons, si sabien que a Parets pujarien més de 300 persones). Cal dir que nomès arribar a l'estació,  l'organització ja ens oferia un bon assortiment de brioixeria.

Arribàvem a Sant Martí de Centelles i a quarts de vuit ja començàvem a caminar cap el Grau de les Avellanedes on ja esbufegàvem quan l'organització amb gran animació ens anava rebent.

D'aquí cap a Sant Miquel de Fai, primer arran de cingle i tot just abans d'arribar a Sant Miquel, baixar per l'Onyó. Baixada molt tècnica, però amb unes meravelloses vistes dels Cingles.

Desprès de Sant Miquel, pel camí del Tenes fins a Riells i a partir d'aquí el tram dels molins del curs alt del Tenes, molí de la Madella, molí de la Pineda, del Regasol i Can Camp. Personalment, el tram del molí de Regasol al de Can Camp em va agradar molt, doncs mai abans hi havia passat.

Una vegada creuada la carretera de Bigues a Sant Feliu de Codines, per la baga de Can Camp vam arribar a Bigues i d'aquí cap a Can Traver i Can Ribas de Montbui. Ja erem a la plana vallesana. El proper avituallament estava a Ròsas i uns metres més endavant trobàvem en un estat lamentable la font de Ca n'Artiguetes. 

 Ara tocava fer uns tretze quilòmetres de pistes i camins pels termes de Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà i Parets abans d'arribar a la Plaça de la Vila, final de la Bastarda.

Capítol a part, mereix la fantàstica organització, el marcatge boníssim, els avituallaments excel.lents, la caracterització i l'animació, fantàstiques...(primera travessa que trobo que a cada avituallament, l'organització es disfressa d'un tema diferent)  i a més a més el bus urbà que ens va baixar fins l'estació.

Sens dubte una travessa molt recomanable. I si la vols fer corrents també pots fer la KLANDESTINA.

La setmana vinent farem una nova gramàtica del caminant

1 comentari:

xuanhathudong ha dit...


Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.