dilluns, 27 de desembre del 2021

RUTES ACCESSIBLES PER CATALUNYA

 


Avui us parlaré d'una guia que em fa molta il.lusió presentar-vos, una guia que acosta la natura a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda.
RUTES ACCESSIBLES PER CATALUNYA. Anna M. Gòdia Canaleta i editada per Alpina el març del 2020 a la Col.lecció Guies familiars INDRETS I PAISATGES

En el pròleg els autors ens diuen això "Aquesta guia que teniu entre les mans neix de l'espèrit d'una mare i un pare que no es rendeixen. Som amants de la natura i l'excursionisme, i el naixement del nostre fill, amb una malaltia minoritària i amb diversitat funcional, no ens ha fet parar de descobrir nous indrets, nous paisatges. Amb unes ganes immenses de seguir gaudint de la natura, tot i que ara amb cadira de rodes, hem elaborat aquesta guía, un recull de vint itineraris a peu pla que ens transporten per diferents espais naturals de gran bellesa i biodiversitat de Catalunya i Andorra. Si bé abans del naixement del nostre fill eren els cims més alts, els camins més pedregosos i els indrets més remots els protagonistes de les nostres excursions, avui són els camins planers i sinuosos els que ens acompanyen en les excursions en familia".

Sens dubte combrego amb aquestes ganes de seguir vivint i gaudint de la vida i sobretot de tenir la capacitat d'adaptació a un nou tipus de vida que arriba sense haver-ho planejat i molt menys desitjat.

Les 20 excursions tenen una fitxa on hi figura l'inici de l'itinerari, el tipus de ruta, (lineal o circular), la distància, el tipus de terreny, la senyalització, la durada, el desnivell, si hi ha aparcament per a minusvàlids, si trobarem transit rodat durant el recorregut, l'amplada del camí i finalment una breu descripció de l'excursió.

Felicito als autors per aquesta guia tan útil i tan ben feta i els encoratjo a fer-ne una segona part. Rutes n'hi han. Per exemple: Santa Maria de Gallecs des de Can Borrell (Mollet del Vallès)

Properament voltarem pel Bisaura