dimecres, 28 de març del 2012

EL CAMÍ DE MATABURROS

                      El Turó de Galzeran amb el coll de Nou Pins a sota.

A principis de febrer vam publicar "Del Kalet a la Línea 9". En aquest itinerari, una vegada coronàvem el Turó de Galzeran baixàvem entre les vinyes fins a buscar el coll de Nou Pins o Galzeran i d'aquí cap al sud tot buscant el Coll de Montalegre.
Per sort, aquestes muntanyes estan plens de camins i corriols i precisament aquest Camí dels Mataburros, és una barreja de corriol i camí carreter que ens baixarà del Turó de Galzeran i ens acostarà al Coll de Montalegre escorçant la distància i per un viarany molt més interessant pel caminaire.
En aquest sentit, a l'itinerari original aquest tram tenia una llargada de 2,6 quilòmetres i amb la variant que presentem avui el recorregut s'escurça 600 metres.

0,000Qm. 0,000Qm Turó de Galzeran. Baixem pel corriol que hi ha just sota la torre de guaita, direcció sud-est. Un registre de la llum ens indica el començament del camí. Compte!!! El corriol és força costerut i si fa dies que no ha plogut, rellisca bastant.

0,200Qm. 0,200Qm. Arribem a una pista més ampla. A la dreta ens queda una torre eléctrica. Girem a l'esquerra.

0,500Qm. 0,700QmEn un revolt a l'esquerra, trobem davant nostre un corriol que continua cap al sud. Nosaltres el seguim, obviant els camins i corriols que ens menen a banda i banda.

0,300Qm. 1,000Qm. Desemboquem a una pista més ampla, nosaltres continuem avall, sempre cap al sud.

0,070Qm. 1,070Qm. Arribem a la pista principal que baixa cap al Coll de Montalegre tot seguint el GR-92.

0,850Qm. 1,920Qm. Enllacem amb el punt quilòmetric 6,430, de l'itinerari "Del Kalet a la Línea 9" "Deixem el GR-92 momentàneament. Girem a l'esquerra per un corriol marcat com l'itinerari de la Font de l'Alba". En aquests moments només ens trobem a 100 metres del Coll de Montalegre.

La setmana vinent parlarem del salpàs.