dissabte, 29 de febrer del 2020

VALL DE CAMPRODON XII. VALL DE CAMPRODON. 50 INDRETS AMB ENCANT.



Avui acabo el cicle de dotze entrades que li he dedicat a la Vall de Camprodon, en aquest sentit sóc conscient que hi ha moltes fonts, molts cims, molt racons... que ni he anomenat. Un bon exemple és la Serra Cavallera que ni l'he trepitjat, queda pendent i de ben segur més d'hora que tard li dedicarem una entrada.

Avui us vull presentar un llibre,  Vall de Camprodon. 50 indrets amb encant. Roger Arquimbau, Roser Guitart i Anna Vila. Editorial Farell. Col.lecció. Llibres de muntanya. Núm 38. Març 2015. En aquesta guia trobarem 50 petites excursions per fer amb canalla. En aquest sentit, algunes amb prou feines tenen un quilòmetre de llargada i això sí, a l’inici de tots els itineraris s’ha d’arribar amb vehicle privat.


La quantitat de llocs amb encant que ens aporta aquesta guia, també ens pot ajudar a el.laborar rutes més llargues i així amb l’ajuda dels mapes de la zona unir diversos indrets i assolir itineraris amb el quilometratge i el desnivell adequat als nostres gustos i a les nostres possibilitats.
Tanmateix, hi trobarem indrets que hem visitat aquest darrer l'any en les sortides que us he anat presentant, l'ermita de Sant Antoni, l'entorn d'Espinavell, el naixement del riu Ter...

El cicle d'entrades d'aquest 2020 el dedicarem a la Vall de Ribes i per tant, molt aviat ja us presentaré la primera sortida entre Núria i Ribes de Fresser.

La propera setmana una nova gramàtica del caminant, tot fent referència a la Paramiologia Catalana Comparada Digital (PCCD) d'en Victor Pàmies.