dimarts, 26 de març del 2019

ELS TRES MONESTIRS




Abans d'ahir, vaig fer aquesta caminada de resistència bianual que uneix el Monestir de Sant Cugat, l'ex Monestir de La Mola i el Monestir de Montserrat. Oficialment són 52,2 Quilòmetres, però la majoria de GPS marcàven al voltant de 56 Quilòmetres. Per altra banda, el desnivell positiu és d'uns 2.000 metres i el desnivell negatiu d'uns 1.300 metres.

Si no us agrada trepitjar asfalt, aquesta no és la vostra caminada. En aquest sentit, per mi aquest fet no ha sigut cap problema, però cal tenir en compte que els primers 22 quilòmetres hi ha molts trams d'asfalt. L'itinerari ressegueix l'antic camí dels Monjos que unia Sant Cugat amb La Mola, i cal dir que actualment aquest "Camí" està totalment urbanitzat fins l'entrada del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt.

 Els darrers 30 quilòmetres des dels peus de la Mola  fins a Montserrat ja trobem tota mena de camins, pistes, corriols axaragallats, vials d'asfaltats, carrers, roquissars... que va molt bé anar combinant.

Pel que fa al marcatge de la Caminada aquest és bo, quant als avituallaments, aquests són correctes, sense la brillantor dels avituallaments de La Marxassa de Mataró i el retorn a Sant Cugat amb autocar, bona solució si no hi ha pressa per arribar a casa, doncs un autocar no marxa fins que és ple.

Particularment, em va agradar molt l'esmorzar al Centre Muntanyenc Sant Llorenç sota l'espectacular boulder.

A continuació us linko l'enllaç de la Ruta dels Tres Monestirs. Aquí hi trobareu tota la informació si us animeu a fer-la a l'edició del 2021. Per cert, també hi trobareu l'itinerari detallat, per si us animeu a fer-la pel vostre compte.

La setmana vinent pujarem al Pic del Vent i ens acostarem fins a Sant Sebastià de Montmajor.