dimecres, 12 d’octubre del 2016
POUS DE GLAÇ AL VALLÈS ORIENTAL
Avui us volem presentar un llibre d'en Jaume Dantí, la Cinta Cantarell i en Pere Cornellas " Pous de Glaç al Vallès Oriental" i editat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental l'any 2007.
Aquesta obra ens presenta l'ús que s'ha fet de la neu i el glaç des de l'època medieval, ens parla també de la indústria que hi havia al voltant d'aquest glaç, ens il.lustra sobre que eren les congestes i les diferències entre eren el pou de neu i el pou de glaç i els situa en el mapa del Vallès Oriental.
Per últim, trobarem magnífiques fotografies a tota pàgina de tot aquest patrimoni.
Tot anant d'excursió pel Vallès Oriental, alguna vegada hem passat per alguns d'aquests pous, el de Can Draper a Sant Celoni, el pou de les Ferreries a Sant Quirze de Safaja o bé el pou de neu del Comte, a Fogars de Montclús, sota el Turó de l'Home.
Properament, farem una Gramàtica del Caminant dedicada precisament als pous de glaç
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Toni,
M'encanta el teu bloc. Fa molt de temps que et segueixo. Però voldria fer una precisió en referència al pou de glaç que esmentes del mas de Can Maimó. En veritat es tracta d'un forn ceràmic. N'he fet l'estudi que de fet vaig presentar a les Sessions d'Estudis Mataronins el novembre de l'any passat. D'aquí a uns dies sortirà publicat a les Sessions d'EStudis Mataronins amb les fotografies que a més a més recolzen el treball. De fet aquest tema va començar amb la publicació del llibre d'Adria Triquell (2012) Parc de la Serralada Litoral (Història i Itineraris) de l'editorial Piolet. I s'ha anat escampant de tal manera que fins i tot el Parc de la Serralada Litoral fa visites guiades per la zona parlant del pou de glaç.
El forat famós és l'interior de la fogaina.
Laura Bosch
Publica un comentari a l'entrada