dissabte, 27 d’agost del 2016

UNA FONT DE FESTA MAJOR




La Plaça Anselm Clavé de Vilanova del Vallès, és una petita plaça ubicada entre el carrer La Palma, el carrer Onze de Setembre i la carretera BP-5002 (Granollers - Masnou), per tant, no és una plaça on normalment hi trobem canalla jugant, ni gent xerrant o prenent la fresca, i fins i tot passa desapercebuda per la majoria de gent que va amunt i avall.

Si volguéssim destacar quelcom d'aquest indret seria una font on el bloc principal és un frontal fet de formigó on la part central és més alta que els laterals i aquests a la vegada culminen amb dos peixos de pedra a banda i banda. L'aixeta de pulsador ésta adossada al formigó i l'aigua de xarxa desguassa en un pica semicircular feta de pedra que canalitza l'aigua cap al clavegueram.  Per accedir a la font hem de pujar un esglaó. És una font urbana i sobretot trista, doncs malgrat està en bon estat, mai he vist beure a ningú i gairebé ningú li fa cas.

Bé, hi ha un dia a l'any, concretament el divendres que comença la Festa Major d'Estiu que molta canalla del poble s'aplega en aquesta plaça a mitja tarda, doncs tots saben que desprès de l'espectacle d'animació infantil, del broc d'aquella font que hi ha al costat de l'escenari hi rajarà Fanta de Taronja.



Enguany en Roger Canals ens va fer ballar i suar la cansalada i els més assedegats, una bona estona abans d'acabar l'actuació ja feien cua davant de la font i aquest dia la font es mostra alegre, doncs hi té la seva fontada.
Per cert, per sucar a la Fanta i fer el berenar complert també es reparteix una coca que val molt la pena.

Properament, farem una nova gramàtica del Caminant.