divendres, 3 de juny del 2016

EL POU DE L'HOSTAL DE MONTMELÓ



Avui parlarem d'aquesta font urbana de Montmeló amb la qual ens vam topar la setmana passada per casualitat. Tanmateix, al marge de fer-vos cinc cèntims sobre aquesta font, avui també rectificarem l'entrada que vam publicar el febrer de 2014, amb el nom de "La Plana Vallesana II. Del Congost a la Serra de Ponent, doncs fent una petita marrada ens portarà fins aquest indret i de seguida enllaçarem amb la ruta que us proposàvem el 2014.

El Pou de l'Hostal de Montmeló

Al capdamunt del carrer Major, i gairebé tocant a la cruïlla, existia un pou que l'any 1923, aprofitant les obres del nou consistori, escoles i plaça es decideix adaptar-lo, mitjançant una bomba, a font pública. Es tracta de la font que actualment es troba davant de l'Hostal Serra, anomenada popularment com “la bomba” pel sistema emprat per treure'n l'aigua. Aquesta font, cap els anys setanta del segle XX es remodelarà donant-li l'aspecte actual (El lloc on hi havia el pou encara es pot veure sobre la vorera, a tocar de la bomba, on actualment hi ha una tapa metàl·lica)

Avui dia, la font està feta de pedra, l'aigua és de xarxa i raja quan apretem el pulsador. A banda esquerra, sota la roda de la bomba hi ha un petit banc on seure. L'aigua desguassa en una pica quadrangular cap al clavegueram.

Per fer aquesta entrada, he extret informació de la revista Crònica de Montmeló del número de desembre de 2015.

Properament a Fonts d'Arreu, parlarem de les Fonts dels entorns dels Cingles de Bertí.