diumenge, 27 de desembre del 2015

RIU AVALLPer acabar l'any, avui parlem de "Riu Avall" un programa del qual s'han fet fins ara dues temporades de 13 capítols cada una i que s'ha emés pel canal 33. En aquest sentit, periòdicament fan alguna reposició, però la millor manera de poder veure i seleccionar els capítols que ens interessen és mitjançant TV3 a la Carta.

Els programes tenen una durada d'uns 20-25 minuts i cada capítol està dedicat a un riu de Catalunya. Ahir mirant els programes dedicats al Besòs i a la Tordera, vaig poder veure que sempre hi ha el mateix eix principal, que no és altre, que sensibilitzar a l'espectador de la importància de respectar i tenir cura de les conques dels rius del país, tant per preservar la seva biodiversitat, com per garantir un espai on poder realitzar diferents tipus d'activitats en sintonia amb la natura.

Tanmateix, per aconseguir aquest objectiu, es parla de la fauna i flora que habita a l'entorn dels rius, dels espais naturals que podem trobar, dels pobles per on passa, del seu naixement i de la seva desembocadura, de les entitats, associacions, consorcis... que en tenen cura, de les actuacions que s'hi fan, algun personatge conegut explica el seu vincle amb el riu, ens presenten activitats que es fan aprofitant els recursos que ens ofereixen aquests entorns, ens mostren algunes fonts que trobem al llarg del seu curs...

Sens dubte, en José Luis Gallego, el seu director i presentador fa un bon programa per acostar aquest patrimoni natural al gran públic.

Bones festes i bona entrada d'any.