dilluns, 22 d’octubre del 2012

ELS CAMINS DE LA HISTÒRIA




                       La font de Sant Josep Oriol a Premià de Dalt

Aquest és el nom d'una exposició que restarà oberta fins el proper diumenge 18 de novembre al Museu de Premià de Dalt.
Aquests Camins de la Història tenen tres eixos, això sí, sempre Premià de Dalt com escenari. 
1. La sagrera medieval i les capelles.
2. Masies i cases singulars. 
3. L'itinerari de l'aigua.

Amb aquest títol tant suggerent de l'itinerari de l'aigua, era evident que m'havia d'acostar a veure aquesta exposició.

I que m'hi vaig trobar?

Una exposició petita, senzilla, austera, però molt clara, amb tres temàtiques molt definides, amb poques fotografies i poc text, però suficient per donar-te una pinzellada sobre cada tema i en tot cas, si vols aprofundir més, mitjançant tres tríptics (un de cada tema) et faciliten un plànol del poble amb l'ubicació dels indrets singulars dels quals l'exposició fa referència i una petita explicació de cadascun.

Centrant-me en l'itinerari de l'aigua, per començar aquesta exposició m'ha situat la Font de Serviol i m'ha presentat dues fonts de les quals no en tenia coneixement la font de Sant Pau i la font de Sant Josep Oriol i segurament el dia que faci l'itinerari a peu trobarem alguna altra sorpresa. Quan arribi el moment, ja en parlarem.

Per tant, si esteu a prop de Premià de Dalt i us interessen aquests testimonis de la història del municipi d'aquest darrer mil.leni, us aconsello que visiteu aquesta exposició.

El Museu està ubicat a Can Figueres, riera de Sant Pere 88 i està obert al públic de dimarts a divendres de 17 a 20h, els dissabtes de 11 a 14h i de 17 a 20h, i els diumenges de 11 a 14h.

Per cert, dins el recinte de Can Figueres, trobem la font de Sant Josep Oriol. Aquesta font està dedicada al sant, perquè segons la tradició va passar una nit al mas. Actualment la font no té broc i si alguna vegada raja serà perqué la bassa de 5x 10 metres que té just al darrera sobreeixeix i l'aigua s'escola pel forat que ha deixat el broc.
La font feta de pedra i obra té com element més característic una imatge de Sant Josep Oriol feta amb rajola catalana.

La propera setmana parlarem de la Via Augusta.

1 comentari:

Adolf ha dit...

Me l'apunto per anar-la a veure.