dijous, 5 de maig del 2011

TRINXACAMES I LA SERRALADA AL LLARG DE LA HISTÒRIA

El moment de la sortida


Aquest diumenge 1 de maig, com ja us anava informant des de feia unes setmanes vam fer a Vallromanes, la I Caminada Popular de Muntanya "Trinxacames". Si sou un dels gairebé 500 participant que la vau fer, vau poder comprovar que de trinxar cames tenia poca cosa i que cadascú podia anar al ritme que li fos més còmode.


Des de l'organització, estem molt contents, perquè aquesta primera edició va ser un éxit de participació i civisme.


Sens dubte, un dels objectius que ens hem marcat amb aquestes caminades, és donar a conèixer corriols i camins que el Club BTT Trinxacadenes està recuperant aquests darrers anys i això es notava, perquè el 80% del recorregut eren corriols. Tanmateix aquests senders ens han d'ajudar a arribar a indrets d'un gran valor natural, arquitectònic i cultural.


I aquel que trepitja el territori, el coneix més i per tant el respecta i sobretot l'estima més.


Properament, penjaré la descripció de l'itinerari llarg que tenia una distància d'uns 14 quilòmetres.


Qui vulgui veure imatges de la prova hi ha dos videos penjats al blog de Trinxacames http://www.trinxacames.com/ i tots aquells que tingueu un suggeriment o que penseu que hi hagi algun aspecte que caldria millorar per properes edicions, us agrairíem que ens ho féssiu arribar.


Ja us avancem que estem engrescats en fer una segona edició presentant-vos un altre itinerari pels voltants de Vallromanes.


Per altra banda, també informar-vos que en Toni Marí des del Centre de Documentació del Parc de la Serralada Litoral ha preparat 4 xerrades sobre la Història a la Serralada Litoral.


En Toni d'una forma molt amena ens explica quan, com i qui ha viscut en aquestes muntanyes al llarg de la història i ens presenta bibliografía on s'amplia aquesta informació.


Fa unes setmanes, ja es va fer la primera xerrada sobre la Prehistòria i l'edat clàssica i el proper divendres 27 de maig es farà la segona xerrada on el tema serà L'EDAT MITJANA.


Si podeu no us ho perdeu perquè val molt la pena.


Aviat parlarem d'una recepta on l'ingredient principal són les cireres ( i si poden ser de Santa María de Martorelles, millor que millor)

2 comentaris:

santi ha dit...

Ei Toni, aveure si l'any vinent podem participar en la segona edició. Felicitats per l'èxit !!!

Santi i Marina

Joan ha dit...

On i a quina hora es farà la xerrada sobre la Serralada i la Edat Mitjana? Estic molt interessat en assistir-hi

Gràcies

Joan Sanjuan i Esquirol
jse@telefonica.net