diumenge, 1 d’agost del 2010

Cursa-Caminada Festa Major d'Òrrius

Sortida de la Cursa d'Òrrius de l'any 2009

Farà un parell de setmanes quan us vaig parlar de la I Cursa del Galceran, ja tenia en ment fer-vos cinc cèntims d'aquesta Cursa de Festa Major d'Òrrius.

Tradicionalment, aquesta cursa es porta a terme en el cap de setmana central de la festa, tot coincidint amb d'altres actes, fet que normalment hi hagi molt ambient.

Tanmateix, aquesta any, la prova s'ha avançat una setmana i realment l'ambient ha quedat una mica deslluit.

Per aquest motiu o bé per altres, la participació ha minvat una mica respecte l'any passat.
Pel que fa al recorregut de 10.700 metres, els últims anys no s'ha modificat gens i sens dubte la cursa transcorre per un circuit atractiu i ràpid.

Desprès del dos primers quilòmetres d'asfat pujant fins el coll de Sant Bartomeu, el recorregut segueix per pistes que durant la primera part de la cursa encara pugen una mica, per acabar la prova baixant per una pista poc tècnica els últims 3 o 4 quilòmetres.
Finalment, s'arriba a la meta desprès de superar una última rampa d'uns cents metres.

A continuació valoraré certs aspectes d'aquesta cursa-caminada.
1. L'hora d'inici de les proves. Caminada 18:30. i Cursa 19:30 és molt bona. Ja no fa gaire calor i hi ha suficient llum per acabar tant la caminada com la cursa.
2. És fantàstic que encara hi hagi curses gratuites.
3. Els avituallaments seria millor que fóssin en gots o ampolles petites. Actualment es fan amb ampolla de litre i mig i són força incòmodes
4. Caldria fer la previsió que si l'organització preveu donar un obsequi a tots els participants (aquest any una maduixera), aquest arribi a tothom.
5 I finalment, per fer més ambient, també aniria bé que hi hagués megafonia.

Sens dubte, aquesta cursa val molt la pena, és una molt bona opció per fer a finals de juliol i finalment cal felicitar a l'organització perquè per realitzar una activitat durant 29 anys s'han de fer les coses molt bé.