MONTSENY II: TRAVESSA VILADRAU-LA GARRIGA
Sant Segimon
Aquesta marxa que creua el Montseny de nord a sud, la vaig fer el febrer del 2009, quan es celebrava la 38a edició de la Caminada. Aquest diumenge 10 febrer ja celebraran la 42a edició.
Sens dubte, aquest itinerari de 32 quilòmetres, 425 metres de desnivell positiu i 1000 metres de desnivell negatiu, avui dia és una de les caminades clàsiques de Catalunya.
També, és un molt bon punt de partida per aquells que quan arriba la calor es plantegen reptes més forts com poden ser la Travessa del Montseny, la Marxa de Cap de Rec, la Matagalls-Montserrat o la Marxassa.
Per tant, en termes esportius podríem parlar de pretemporada, per comprovar com assimila el nostre cos un esforç d'unes quantes hores caminant i sempre començant a Viladrau amb molt de fred.
Si no recordo malament a l'edició del 2009 vam trobar alguna clapa de neu fins ben passat el Pla de l'Ase Mort.
Però per la majoria dels 1000 participants que l'han fet les darreres edicions, l'important és gaudir del Montseny, de la companyia, de la bona organització del Centre Excursionista Garriguenc, de Sant Segimon, del Pla de la Calma, de Sant Cristòfol de Monteugues, de l'arribada a la plaça de l'esglèsia...
Tot s'inicia a les 5 del matí a l'aparcament de la Sínia, això vol dir que sí vens del Baix Vàlles et toca aixecar-te entre les 3 i quarts de 4 de la matinada.
A quarts de sis comencen a sortir els autocars direcció Viladrau i els primers caminaires surten de la Barita (Viladrau) abans de les set del matí. Això vol dir que tindran vuit hores per arribar a la Garriga. Tanmateix, aquest fet fa que qualsevol persona sana avesada a caminar o a portar un tipus de vida activa es pugui plantejar sense gaire problemes fer front a la Viladrau-La Garriga.
Fa dos anys el Centre Excursionista Garriguenc va editar el llibre Viladrau-La Garriga. 40 anys de travessa. Una caminata amb història. Els pioners, organitzadors, col.laboradors i participants ens expliquen des de dins com han viscut la travessa des d'aquell llunyà 1971 fins ara. A més a més si ja l'heu fet algun cop, potser us reconeixeu en alguna de les dotzenes de fotografíes que il.lustren el llibre.
No espereu trobar-hi la descripció de l'itinerari.
En aquest sentit, quan parlo d'un itinerari, també recomano la millor época per fer-la, avui ho tinc claríssim el segon diumenge de febrer.
La fotografia de Sant Segimon l'he extret del blog de l'Associació Fotogràfica Jaume Oller www.jaumeoller.blogspot.com
El mes vinent descobrirem alguna font entre Sant Celoni i Montseny.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada