divendres, 2 de juliol del 2010

La Font Sagrera

La Font Sagrera


Avui he anat cap a Cabrils, tot buscant la Font Sagrera. Normalment no parlo de fonts urbanes, però aquesta val molt la pena.

Per arribar-hi és molt senzill, deixant el cotxe a qualsevol aparcament de Cabrils, trobarem un plànol amb els carrers del centre urbà del municipi.

La font Sagrera és troba al Passatge de la Font Sagrera i s'hi pot arribar pel carrer del Torrent Roig o bé pel carrer de Lluís Colmenar.

El més curiós de la font és la roda que hi ha i que antigament servia per bombejar l'aigua. Avui, malgrat fer-la rodar amb insistència no ha sortit ni una gota d'aigua. De totes maneres, buscaré bibliografia i més endavant us explicaré l'origen i l'us que se'n feia d'aquesta font.

Però les sorpreses no s'han acabat aquí, tot caminant pels carrers de la vila maresmenca, he començat a trobar més fonts; la de la Barretina, la de la Creueta, la de la Plaça, la dels Quatre Camins i la d'en Cosmet. I em sembla que encara n'hi ha més. Ja m'ho direu si en coneixeu alguna més.

Tanmateix, més endavant prepararé una ruta per aquestes fonts urbanes i miraré d'averiguar perquè el poble té aquesta devoció envers les fonts.