dijous, 8 de juliol del 2010

Camins de Vallromanes: Pel turó de Cal Tàvec i la Baga de Can Maimó

El camí sota el turó de Cal Tàvec

Ara ja fa sis anys i mig que visc a Vallromanes i malgrat tenir aquest bosc a poc més d'un quilòmetre de casa, no va ser fins la darrera tardor que el vaig descobrir.

Casualment, aquell dia segurament el vam descobrir centenars de persones, perquè per aquí passaven els darrers quilòmetres de la Trinxacadenes, prova de BTT de la qual ja em vaig parlar el mes d'octubre.

Aquest matí he anat a passejar-hi i cal felicitar a qui ha netejat el bosc. No sé qui deu haver sigut si els de l'ADF, si els de la "Trinxa"... però ho torno a reiterar, FELICITATS I GRÀCIES, perquè desprès de la nevada del mes de març, fa dos mesos, encara hi havia dotzenes d'arbres i branques que posaven moltes dificultats per transitar pel camí, i el pitjor, tota aquesta fusta era veritable pólvora davant l'inminent arribada de l'estiu.

La ruta d'avui té una distància d'uns 6.500 metres i un desnivell positiu d'aproximadament 200 metres. Aquesta sortida pot fer-se a qualsevol época de l'any, això sí, cal dur aigua perquè no trobarem cap font.

Sortirem de la plaça de l'Esglèsia i ens dirigirem cap a l'avinguda de Can Galbany per passar a tocar de la zona esportiva. Uns metres més endavant, a la primera cantonada, girarem a l'esquerra pel carrer de Joan Carsi. Més enllà el carrer fa un revolt molt pronunciat a la dreta que desemboca al carrer dels Atmellers que de seguida enllaça amb el carrer Santa Quitéria, un camí de terra per on contínuem.

Més endavant aquest carrer el trobem asfaltat, nosaltres contínuem amunt per ell, fins arribar a dalt. Malgrat, no haver-hi cap senyal, aquest punt és límit de terme entre Vallromanes i Vilanova. Fins ara hem fet uns 700 metres.

Ara contínuem tot baixant pel carrer Sant Ramon fins arribar a baix, a l'alçada de la hípica, uns 600 metres més avall, on girem a la dreta cap a Can Maimó, que hi arribarem desprès de deixar el pitch and put a la dreta i de caminar uns altres 600 metres.

Deixem la masia a l'esquerra i continuem recte per la pista que ens duria cap a la Creu de Can Boquet, fins que uns 250 metres més amunt, trobem un corriol a mà dreta (per entrar-hi hem de passar entre els dos pivots d'una tanca) que ens 100 metres més endavant ens portarà a travessar el torrent del Molí de Can Cuquet.

Ara el camí marxa cap a l'esquerra tot pujant una mica. No té perdua, sempre hem de seguir el corriol principal, obviant els trencalls que menen a banda i banda. Un quilòmetre més enllà el camí gira en un principi cap al sud, per de seguida encarar-se cap a l'oest. De totes maneres, si tinguéssim algun dubte en aquest tram, hem de seguir les marques roses.

Uns 300 metres més endavant trobem un 12, a sobre d'una marca rosa. Ara el camí descendeix una mica cap a l'esquerra. Quatre-cents metres més enllà, obviem un camí carreter que marxa a mà esquerra. Nosaltres seguim pel nostre que ara baixa una mica i a 200 metres trobarem un camí que ens travessa.

Si giréssim a mà esquerra pel camí, uns 150 metres sobre nostre hi ha la Roca Foradada. De fet, aquest tram de l'itinerari que farem ara coincideix amb l'itinerari editat el mes de març de 2009 de la Roca Foradada a la Roca d'en Toni.

Nosaltres girem a la dreta i seguim el camí fins arribar al pitch and put desprès d'uns 700 metres.

Quan som a baix, deixem el camp de golf a mà dreta i contínuem pel camí que ara puja una mica, sempre seguint el corriol principal i obviant els trencalls que menen a banda i banda.

Desprès d'aproximadament un quilòmetre, arribem a una pista ampla que ens travessa. (Aquesta pista dóna a la part del darrera de les cases del carrer Sant Ramon, per on hem passat a l'inici de la ruta). Girem a l'esquerra, ascendint lleugerament, dos-cents metres més endavant, la pista es converteix en un corriol que guanyant alçada entre pins i alzines ens durà de nou al límit de terme entre Vilanova i Vallromanes.

Ara nomès ens queda desfer el camí que hem fet al començament de l'itinerari, així baixarem pel carrer Santa Quitèria i Atmellers on desprès de fer el revolt pronunciat a l'esquerra arribarem al carrer Joan Carsi, per desembocar a l'avinguda de Can Galvany i finalitzar la sortida d'avui de nou a la Plaça de l'Esglèsia.

Altres rutes que he publicat en aquest blog al voltant de Vallromanes han sigut:

-De la Roca Foradada a la Roca d'en Toni.
-Una excursió de dames i cavallers.
-De Castellruf a Vallromanes.
-Els dominis del castell de Sant Miquel.
-3a Passejada pels voltants de Vallromanes, i properament tambè farem
-De Vallromanes a Alella