diumenge, 27 de juny del 2010

El "geocaching" als Parcs de la Serralada Litoral i Marina

Un geocache


No fa gaire vaig sentir parlar del terme "geocaching". Aquesta paraula anglesa, la traducció de la qual podia ser geocerca, es una activitat a l'aire lliure on s'utilitza primordialment un receptor GPS, o tècniques de navegació tradicional, per a la troballa de tresors coneguts com a "geocaches".

L'individu que amaga els geocaches fa públiques les coordenades geogràfiques a webs especialitzats, perquè altra gent pugui fer la recerca. Els típics "geocaches" acostumen a ser un contenidor impermeable (una carmanyola, un rodet de fotos, un pot de pastilles buit) que conté un registre, on hom hi apunta quan l'ha trobat, juntament amb un petit tresor format per una o vàries coses de poc valor.

Quan trobem aquests tresors, normalment fem un bescanvi, agafem un objecte i en deixem un de nostre

A les nostres muntanyes hi ha ple de geocaches amagats. Així en podem trobar al Castell de Sant Miquel, a les fonts d'Alella, a l'ermita de Sant Mateu, a la Cadira del Bisbe, al Turó d'en Cabús...

Trobareu tots els que hi ha a prop de casa vostra anant a http://www.geocaching.com/ i introduint el codi postal del vostre municipi.

Bona recerca.

La propera setmana tornarem a parlar d'alguna font que ara ja fa dies que les tinc una mica abandonades.