dissabte, 12 de juny del 2010

Màrius Sampere i la Font de l'Alzina

Màrius Sampere



"Si l'arbre és l'espai que germina

i l'aigua és la sang de l'espai

vetllem perquè no es pari mai

el cor de la font de l'alzina"


Aquest vers el trobarem en el pedrís que hi ha damunt la Font de l'Alzina a Santa Coloma de Gramenet.

I perquè avui començo amb un vers, potser us pregunteu.

Doncs molt senzill, desprès de haver parlat fa mesos de Sagarra i Espinàs i la seva vinculació amb aquestes muntanyes, avui toca fer un esment del poeta Màrius Sampere.


Escric d'ell avui una mica per casualitat, divendres passat mirant el programa de TV3 "L'hora del Lector" va aparèixer en Màrius Sampere, del qual ja en tenia referències però mai l'havia vist, ni molt menys llegit.


Ara ja el conec una mica, podeu veure'l a www.tv3.cat/videos/2948070 Marius-Sampere i aquest estiu vull intentar llegir el seus poemaris "Poemes de Santa Coloma" i "Diàlegs amb la ciutat", aquest últim editat pel Centre Excursionista Puig Castellar el 2004 i tambè la seva primera novela publicada aquest 2010 per Meteora i titulada "El gratacel"


Malgrat haver nascut al barri del Guinardó de Barcelona, sempre ha estat molt vinculat a Santa Coloma, tanmateix ha dedicat poemes a la Torre Balldovina, al Puig Castellar, a la Font de l'Alzina, entre d'altres indrets de la ciutat, tots publicats a Poemes de Santa Coloma l'any 2004.


De moment no us puc dir res més d'aquest poeta, si voleu més referències sobre la seva obra, a la xarxa trobareu tota la informació necessària.


Desprès de l'estiu, quan ja l'hagi llegit una mica, en tornem a parlar.