dimecres, 24 de febrer del 2016

CINGLES DE BERTÍ I: EL BERTÍ. FLAIXOS D'UNA CINGLERA.



Com ja us vam avançar a la darrera entrada, aquest 2016 dedicarem 12 entrades al Cingles de Bertí, Entenem per Cingles de Bertí, les cingleres i relleus que separen el Vallès de l'altiplà del Moianès. Són per tant, zona de contacte de paisatges submediterranis de la Catalunya humida amb els ambients mediterranis del Vallès. A llevant, estan separats del Montseny pel riu Congost i a ponent són creuats pel riu Tenes.

El novembre de 2014, ja vam fer una incursió als Cingles de Bertí a l'entrada "La plana vallesana XI. De Sant Martí de Centelles a La Garriga" tot caminant per l'Abella, la Trona, el Sot del Bac i resseguint el Congost entre el Figaró i la Garriga.
Com a primera entrada, avui us presentem un llibre de fotografies, "el Bertí. Flaixos d'una Cinglera" d'en Jesús Cano Sánchez i editat el febrer de 2015 on l'autor ens mostra imatges del territori dividit en vuit zones, 
1. El pla de la Garga.
2. L'Abella i l'Alt Congost.
3. El Sot del Bac i la Trona.
4. Bertí.
5. Els Sots Feréstecs.
6. Riells i la vall de Sant Miquel.
7. Sant Miquel del Fai.
8. Sant Quirze Safaja.

En aquest llibre trobarem imatges de camins, masies, flors, animals, aigua, turons, esglèsies... trobarem els Cingles de Bertí, un indret que aquest treball li fa pujar l'autoestima i que mereix més d'una excursió.

Properament, farem una nova entrega de fonts d'arreu.

1 comentari:

Jesús Cano Sánchez ha dit...

Bon dia.

He trobat per casualitat aquesta entrada teva parlant del llibre i dels Cingles. Celebro que t'interessis pel lloc, que el llibre t'hi ajudi i que li facis la crítica que li fas :)

Salutacions