dimarts, 24 de juliol de 2018

FONT D'EN BARTOMEU


                         Font d'en Bartomeu

Fa gairebé nou anys, vaig fer dues entrades seguides referents a quatre fonts de Santa Coloma de Gramenet.

El novembre de 2009 amb el títol "Del torrent de les Bruixes a la Font de l'Alzina", visitàvem la font de Sant Roc o del Drapet i la Font de l'Alzina.

Posteriorment, el desembre de 2009 amb el títol "La Deu del Joncar", anavem d'excursió fins aquesta deu, però també passàvem per la font de la Bòta i novament per la font de Sant Roc o del Drapet.

Amb aquests antecedents, avui ens acostarem fins a la cinquena font colomenca, la Font d'en Bartomeu.

Per acostar-nos a aquesta font, anirem fins el Complex Esportiu Torribera, situat al carrer Castella s/n.

Una vegada situats allà, entrarem per la porta principal i tombarem a l'esquerra.  A quaranta metres,  trobarem una porta metàl.lica, que normalment està oberta. Continuarem endavant i cent metres més enllà, trobarem una cruïlla de camins. Nosaltres seguirem pel camí que davant nostre planeja i noranta metres més endavant, haurem arribat a la Font d'en Bartomeu.

Font d'en Bartomeu. 
La paret de la font, de pedres, està adossada al marge de la muntanya. Al mig de la paret, hi ha una llosa rectangular i just a sota el registre de ferro de la mina. La pica d'obra vista quadrada descansa directament a terra. A mitjans de juliol del 2018, la font és ben eixuta 

Al costat de la font hi un bancal d'obra arrebossat amb ciment i rematat amb rajola de terrissa. Al seu damunt una pica de marbre (característic de les fonts arranjades pel Centre Excursionista Puigcastellar), amb el nom de la font gravat i un poema d'en Miquel Martí i Pol.


Tot l'entorn de la font es troba en bon estat de conservació.

Una vegada desfem el camí cap a l'entrada del recinte esportiu, gaudirem d'unes bones vistes de Barcelona, la Sagrada Familia, la Torre Agbar, Montjuic...

Properament, us parlare de la Font del Ronyó de Tiana.