dilluns, 4 de juny del 2018

DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT





Demà 5 de juny es celebra el Dia Mundial del Medi Ambient a tot el món. Arreu es fan tota mena d'activitats per tal de sensibilitzar a la població mundial envers l'estima i el respecte pel medi ambient.

És evident que medi ambient i aigua són dos termes que fàcilment associem. Qui no ha escoltat mai allò de "L'aigua és vida". Doncs si l'aigua és vida, a Catalunya aquest 2018 estem d'enhorabona, doncs els cinc primers mesos de l'any, han sigut molt plujosos.

Acotant més el territori, a Vallromanes ja han caigut més de 467 litres per metre quadrat i des del 2006, l'únic començament d'any més plujós ha sigut el del 2010. Aquesta setmana es tornen a esperar pluges i realment és molt bo, doncs així podem tenir els embassaments de les conques internes per sobre del 90%, els boscos ufanosos, els arbres fruiters carregats de fruita...

És una mica empipador que hagi plogut en cinc dels últims sis caps de setmana, però molt més empipadora va ser la sequera de finals de 2015 i principis de 2016, amb més de 90 dies sense ploure.

Tant de bo, segueixi plovent de tant en quant i aquest estiu tinguem uns boscos ben humits i a final d'any les dades de pluviometria estiguin per sobre dels 900 litres per metre quadrat, més pròpies del Ripollés que no pas de la Serralada Litoral.

Això sí, que segueixi plovent com fins ara i que per una vegada poguem dir que "El Mediterrani també sap ploure".

La imatge d'aquesta entrada, l'he extret de la web de l'Ajuntament de Tiana.

La setmana vinent, la segona etapa de la Tibidabo - Vallromanes.