diumenge, 17 de juny del 2018

10 ANYS DE CAMINS DE VALLROMANES


                      El Castell de Sant Miquel 

Tot just ara, fa 10 anys que vaig començar aquesta secció dedicada als Camins de Vallromanes, entenent Camí de Vallromanes, tot aquell itinerari que comenci o acabi a Vallromanes.
Al llarg d'aquesta dècada us he proposat més de 30 itineraris, de tota mena de distàncies, 2 quilòmetres el més curt i 60 quilòmetres el més llarg, molts, vinculats a les caminades que organitàvem amb el Club BTT Trinxacadenes i alguns planers i d'altres trinxacames.

Ahir feia el recompte dels quilòmetres descrits i han sigut més de 380 Quilòmetres, en una xarxa de camins i corriols de 208 Quilòmetres Tanmateix, tots aquests itineraris també han trepitjat altres contrades com la Vallromanes - Montserrat o la Tibidabo -Vallromanes.

Repassant aquests dies els itineraris descrits i amb la coneixença que tenim ara del territori, dels 32 recorreguts, a dia d'avui nomès en trobo rodons 9 i que vol dir això, doncs que a la resta els hi falta quelcom, en molts casos canviaria algun tram, en altres no m'agrada la descripció de l'excursió o per altra banda, també trobo a faltar indrets molt propers a Vallromanes que no tenen la seva excursió.

A partir d'avui, aparco aquesta secció de Camins de Vallromanes, doncs els propers anys vull fer aquestes correccions i entre el 2022 i el 2023 presentar-vos la feina feta, 30 itineraris ben rodons que cobreixin el territori i on tothom hi trobo la seva excursió, per distància, per desnivell i per localització.

A hores d'ara, ja tinc força clars els itineraris, la primera idea seria presentar-vos un llibre-guia, però aquest projecte està en les seves primeres setmanes de gestació i en cinc anys pot patir molts canvis.
Això sí, el que sigui, ho vull tenir fet abans del Sant Jordi del 2023.

La setmana vinent, parlarem del Calendari de Festes amb Foc.