dimecres, 23 de maig del 2018

CAMINS INDEGUDAMENT "PROHIBITS"



Fa un parell de setmanes, us vam presentar les 101 primeres fonts dels Parcs de la Serralada Litoral i Marina. Evidentment, hem descobert més de 101 fonts, però hi ha fonts que mai publicarem, doncs estan dins una finca particular i més concretament molt a prop de la vivenda del propietari i com sabem del cert, que no vol que la gent passi per aquells camins i corriols que porten únicament a les fonts, nosaltres sempre ho respectarem, mentre els propietaris tinguin aquesta voluntat.

Un altre cas molt diferent, és el cas de camins històrics, tallats indiscriminadament i de manera barruera amb una tanca metàl.lica. Aquest és el cas del camí que uns metres per sota el Coll de Forns, entre Vallromanes i Vilassar de Dalt,  uneix aquest punt amb la Roca Foradada de Vallromanes.

Ja fa més d'un mes que estan col.locades aquestes tanques, amb uns ferros que sobresurten que algun nen algun dia prendrà mal. La distància que hi ha entre les dues tanques és d'uns 300 metres i estan tan mal col.locades que a hores d'ara ciclistes i caminaires ja podem passar tranquilament.

A hores d'ara, aquestes tanques no són més que un nyap enmig del bosc. 

El mes de març de 2016, vaig recomanar "El Llibre dels Camins" d'en Xavier Campillo Besses i en Rafael López Monné i editat per Arola Editors el desembre de 2010, avui és moment de recordar un fragment de la sinopsi d'aquest llibre "

"...Els camins públics constitueixen la infraestructura esencial que permet al comú dels ciutadans exercir dos drets fonamentals i complementaris que són el dret a circular i el dret a gaudir del medi ambient d'una forma respectuosa i responsable. Sense camins no hi ha llibertat.
Els camins constitueixen un patrimoni cultural de primer ordre, essencial per entendre la història dels nostres territoris..." 

Estic a favor de protegir la propietat privada i evidentment tenir sempre una actitud respectuosa amb el territori pel qual transitem, però no entenc quin sentit té intentar tallar el pas d'un camí històric que porta cap a un Bé Cultural d'Interès Local com és la Roca Foradada.

Tant de bo, les properes setmanes, desapareguin aquestes tanques metàl.liques del bosc. Sincerament, penso que representen un sense sentit.

Properament, us presentaré un nou Camí de Vallromanes.