diumenge, 13 d’agost del 2017

LA BROLLA D'EN SEUMA






Avui no parlarem de fonts, ni de camins, ni de muntanyes,... avui us presentaré un nou blog La Brolla d'en Seuma

Al marge de trobar fonts, descriure rutes i buscar racons arreu dels Païssos Catalans, quelcom que sempre m'ha acompanyat des de que era petit són els números i sovint ho compto tot i realment tot allò que té a veure amb el llenguatge matemàtic m'agrada molt i puc passar-hi tantes hores donant-li voltes, com les hores que passo en el medi natural.

Aquesta La Brolla d'en Seuma parlarà dels números des de diferents vessants. Per una banda, hi haurà una part de "divertimento" fent prediccions a partir de fets passats i fets circumstancials. Un exemple molt clar en aquest sentit, és la primera entrada que hem fet cinc dies abans de començar la temporada 2017/18 tot preveient el curs que faran Leo Messi en particular i el Barça en general.

Però no tot seran temes tan banals, també parlarem de notícies serioses que ens anirà portant l'actualitat i que moltes vegades parts interessades ens fan lectures de números que no s'ajusten a la realitat i que si entenem aquests números clarament, moltes vegades entendrem l'arrel dels problemes.

En aquest sentit, entre dimarts i dimecres explicarem els números del conflicte d'Eulen a l'aeroport del Prat i les xifres ens ajudaran a contestar dues preguntes. Per què ha sorgit el conflicte al filtre dels passatgers del Prat? 
I perquè no succeeix en altres aeroports?

A més a més, en altres entrades us parlarem de llibres, pel-lícules, jocs de taula, curiositats...

En definitiva, aquest blog nomès vol intentar fer entendre el llenguatge matemàtic, doncs si dominem aquest llenguatge, serem persones més potents i tindrem eines per obtenir una visió més real del nostre món.
Intentarem ser el més objectius possibles i que les entrades siguin amenes. M'agradarà molt que també doneu la vostra opinió, doncs 15 són 15, però poden ser 7+8; 10+5; 11+4; 3x5; 30:2....

Com ja hem esmentat dimarts o dimecres, parlarem dels números del cas Eulen. No té desperdici!.
Tot això i més a La Brolla d'en Seuma