dimarts, 28 de febrer de 2017

MOIANÈS I. CAMINANT PER RACONS DEL MOIANÈS


Avui comencem un nou cicle d'entrades dedicades a un territori. Aquest 2017 viatjaré 30 anys enrere quan a la primera adolescència, amb l'esplai, anava sovint d'excursió pel Moianès i acampàvem a Fontscalents, a Montbrú, a Santa Coloma Sasserra... Enguany voltaré pel Moianès i revisaré aquells racons que dins la nostra memòria ens portaran fins la segona meitat de la dècada dels 80.

Tornarem ha agafar el Sagalès a Castellterçol, al costat del Restaurant La Violeta i potser algun dia haurem de corre per poguer agafar un dels pocs autobusos que arriba a Sant Quirze Safaja. 
També pujarem al castell de la Popa i ens endinsarem a les Coves del Toll i no hi podrà faltar un passeig per la Sauva Negra i perdre'ns de nou per Granera.

Per començar avui us presentem el llibre "Caminant per racons del Moianès. 15 itineraris" d'en Miquel Jaumot i editat per Cossetània Edicions el juny del 2016. Els itineraris que ens presenta l'autor  en aquesta guia són assequibles per qualsevol persona una mica avesada a caminar, doncs el més llarg no supera els 12 quilòmetres i sens dubte cadascuna de les excursions ens portarà fins a racons de gran bellesa d'aquesta comarca.

Finalment, per fer una guia més completa, desprès de cada itinerari, l'autor ens fa una acurada explicació sobre algun aspecte relacionat amb l'excursió descrita i així trobem descripcions sobre baumes, balmes i esplugues, la colònia, el Balç de Berenguer, els comunidors, el Castell de Clarà...

Una guia imprescindible si volem fer un tastet de Moianès.

La setmana vinent una nova gramàtica del caminant.