dimarts, 15 de setembre de 2015

LA FONT DEL ROSSINYOL


                          La Font del Rossinyol                                             

Avui fem l’entrada 300 i amb un número tan rodó havia de fer una entrada especial. Anem camí dels vuit anys de blog i en els inicis totes les entrades giràven al voltant d’ anar a buscar fonts dels Parcs de la Serralada Litoral i Marina, per tant, recordant aquells inicis,  avui us presentaré la Font del Rossinyol, una humíl font boscana que trobem enmig del garbuix de carrers, torres i parcel.les de la Conreria a Sant Fost de Campsentelles.
En aquest sentit, us presentaré dos itineraris, un per fer a peu i un altre per acostar-nos amb cotxe fins a pocs metres de la Font.
L’opció a peu, és una passejada que ens portarà a la Font del Rossinyol des de la Font Better. De la Font Better ja en vam parlar el novembre de 2010.
0,000Qm. 0,000Qm. Sortim de la Font Better i pugem per un corriol que surt al final del carrer, marxa en direcció sud i cent cinquanta metres més enllà ens porta a un carrer cimentat que ens creua.
0,150Qm. 0,150Qm. Carrer Bosc. Girem a la dreta.
0,100Qm. 0,250Qm. A la dreta ens queda el carrer de la Pineda. Nosaltres continuem pel carrer del Bosc.
0,150Qm. 0,400Qm. Girem a l’esquerra pel camí de la Font Better.
0,800Qm. 1,200Qm. Cruïlla de pistes. Obviem la pista que ens mena de l’esquerra i nosaltres continuem recte.
0,340Qm. 1,540Qm. Plaça de la Creu. Girem a l’esquerra pel Camí Antic de Sant Fost.
0,150Qm. 1,690Qm. El Camí Antic de Sant Fost marxa avall. Nosaltres continuem recte pel carrer de la Font del Rossinyol.
0,200Qm. 1,890Qm. En un revolt travessat per una línea eléctrica, abandonem el carrer i seguim pel corriol que puja per una embardissada torrentera i a uns 50 metres s’arriba a la Font.
0,050Qm. 1,940Qm. Font del Rossinyol. Petita font boscana. L’aigua raja d’un tub de plastic clavat a una petita paret d’obra a baixa alçada i cau directament a terra formant un petit basal i desprès aquesta aigua s’escola entre les bardisses.
Damunt la font hi ha una placa amb el nom i la data de restauració efectuada pels veïns de la zona. Malgrat que la font es troba en força bon estat, cal fer una neteja de l’entorn, doncs està molt embardissat i a més a més hi ha força deixalles.
Per tornar a la Font Better desfem el camí que hem fet.
Opció en cotxe:
Sortim de la plaça de la Vila de Sant Fost de Campsentelles, agafem la B-500 en direcció a Badalona fins al cim de la Conreria. Girem a la dreta, passant per davant de l’antic Seminari, per l’avinguda de la Font de les Monges, que ens portarà al camí Antic de Sant Fost fins a la plaça de la Creu. En aquest punt, hem de prendre el camí de la dreta (l’antic camí de Sant Fost), que baixa i que deixem poc després per agafar el de la dreta, que és el carrer de la font del Rossinyol. Dos-cents metres més endavant, aparquem el cotxe i enllacem amb l’opció a peu.
En un revolt travessat per una línea eléctrica, abandonem el carrer i seguim pel corriol que puja per una embardissada torrentera i a uns 50 metres s’arriba a la Font.
Per fer aquesta entrada he extret informació del llibret Fem Memòria Sant Fost de Campsentelles Segle XX. Núm 2. Les fonts. Escrit i editat per en Jaume Rifà i Solé, Amadeu Rovira i Boix i en Josep Gurri i Cañameras l’any 2009.
Per altra banda, també he extret informació de la pàgina web www.encos.cat
Properament també parlarem d’altres dues fonts de Sant Fost, la font del Porró i la font dels Castanyers.