dimarts, 14 d’abril del 2015

MONTNEGRE- CORREDOR IV/2. EL CORB MARÍ EMPLOMALLAT




La setmana passada us presentàvem un itinerari entre Arenys de Mar i la Punta de la Tordera.  En aquest sentit, en el límit de terme entre els municipis de Sant Pol de Mar i Calella, arran de mar,  trobem la Roca Grossa, un dels pocs indrets amb penya-segats del Maresme i punt important de concentració de corbs marins a Catalunya.

El corb marí emplomallat és una espècie d'au marina que està distribuïda per tot el Mediterrani, el Mar Negre i l'Atlàntic Nord; des de Noruega fins el Nord d'Àfrica. És un ocell força gros, entre 90 i 120 cm de llargària i el seu pes oscil.la entre 1,5 i 2,5 quilògrams.
S'alimenta exclusivament de peix que captura cabussant-se i fent llargues immersions que en alguns casos poden arribar als 30 metres de fondària.

Aquesta espècie cria a les Balears i a la Costa Brava i és curiós que el corb marí emplomallat està a la Roca Grossa durant l'època en que l'espècie no cria, entre juny i setembre.
Els darrers anys s'hi han vist cinc ocells marcats a Menorca. Aquests ocells arriben quan comencen la muda, i marxen un cop finalitzada. Durant aquest periòde tenen una gran despessa energética i vindrien al Maresme per aprofitar els recursos que els dóna el fons sorrenc del Maresme, fons molt escassos a les Balears.

Per fer aquesta entrada, he extret la informació del número 14 de la Revista del Montnegre i del Corredor "L'Aulet".

La setmana vinent farem 15 recomanacions per Sant Jordi.