dijous, 6 de desembre de 2012

EL CAMÍ


 
La marca del Camí

Fa unes setmanes quan vam fer la Via Romana del Capsacosta, ens vam trobar unes marques que semblaven un vuit vermell sense tancar.
Llavors, ja us vam comentar que aquestes eren les marques del Camí i avui us farem cinc cèntims en que consisteix el projecte del Camí.
Una bona definició la trobem a la contraportada de la guía del Camí al Montseny editada l’any 2008.
El Camí és una ruta de senderisme cultural senyalitzada i amb allotjaments, que recorre la cultura, la història, el paisatge i l’espèrit de totes les comarques i illes de parla catalana; una eina per conèixer aquesta terra i la seva gent, per estimar-la i per enfortir les arrels de tots els que hi vivim; un camí ple de vivències i de noves coneixençes a l’abast de tots els públics i edats”.
Aquest Camí, malgrat que en algun tram pugui coincidir amb algun GR o PR, normalment segueix itineraris diferents. Per altra banda, quan estigui finalitzar vol acabar trepitjant les 88 comarques i illes de parla catalana. Actualment, ja podrem trobar el camí marcat al Montseny, a la Garrotxa, al Ripollès , a la Ribagorça, al Pallars Jussà i a la Noguera.
Si entreu a www.elcami.cat, trobareu més informació sobre aquest projecte.
Properament parlarem de la Via Romana de Parpers.