dissabte, 5 de maig del 2012

PARC DE LA SERRALADA LITORAL. HISTÒRIA I ITINERARIS


                               El llibre


Aquest divendres 4 de maig al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt s’ha presentat el llibre “Parc de la Serralada Litoral. Història i itineraris” d’Adrià Triquell i Salomé i editat per Piolet.

L’autor ens va deixar farà un parell d’anys, quan feia pocs dies que havia acabat aquesta guía i la seva il.lusió llavors era publicar-la.

Aquesta feina l’han completada els seus familiars i amics i sens dubte estem davant de l’obra més ferma que s’ha fet fins ara sobre el patrimoni històric del Parc. En aquest llibre trobarem la descripció de més de 170 punts d’interès: elements prehistòrics, assentaments d’ibers i romans, construccions civils i religioses, fonts d’aigua i mines…

Com es diu a la contraportada, malgrat que fins aleshores hi havia força material publicat , fins ara no existia una guia que exposes amb un xic d’ordre els elements més interessants, que els descrigui d’una manera breu i entenedora i que ajudi a localitzar-los.

En aquest sentit, en Toni Marí, responsable del centre de documentació del Parc de la Serralada Litoral, ens va presentar aquest llibre com una publicació del segle XXI, fent referència al fet que al marge de trobar la descripció escrita de com arribar als llocs, també trobareu les coordenades UTM de cada indret per poder-hi arribar fàcilment amb el GPS.

En definitiva després d’uns quants anys mirant i remirant les diferents publicacions que fan divulgació del Parc de la Serralada Litoral, m’atreveixo a fer una llista de tres llibres imprescindibles per portar a la motxilla i que entre els tres ens ajudaran a a entendre i sobretot a estimar molt més aquestes contrades.

1.      Parc de la Serralada Litoral. Història i Itineraris. Adrià Triquell i Salomé. Editorial Piolet. Barcelona 2012. Patrimoni històric.

2.      Flora i fauna dels Parcs Montnegre-Corredor, Serralada Litoral i Serralada de Marina. Toni Llobet i François. Brau Edicions. Girona 2010. Flora i fauna.

3.      Guia dels Parcs de la Serralada Litoral i Serralada de Marina. Diputació de Barcelona. Juliol 2007. Miscelània on hi ha de tot una mica. Especialment interessants, els capítols Marina i Litoral, el medi i la vida i Marina i Litoral, vistos pels artistes i els estudiosos.

Per tant, a partir d’ara em llegireu moltes vegades fent referència a aquesta nova guia.

Ara sí, la propera setmana presentarem una nova entrega de la Gramàtica del Caminant i demà farem la Trinxacames.


5 comentaris:

Corb ha dit...

Bon dia!

No he trobat cap correu per posar-me en contacte amb tu.

Crec que t'agradarà la nostra web:
www.fontsdetramuntana.com

Joan Fernández ha dit...

Bon dia!

m'agradaria comprar aquesta guia, sabeu a quina llibreria trobar-la?

Gràcies i felicitats pel blog!
Joan

Francesc Costa Oller ha dit...

http://percaminshistorics.blogspot.com.es/

Anònim ha dit...

Hola, soc la Carme Cristòfol. El meu marit, l'Adrià TRiquell, és l'autor del llibre que ens presenta el Toni. Jo tampoc he trobat el mail del Toni. Voldria contestar al Joan Fernandez. Si vols et puc enviar la llista de llibreries més propera al teu domicili. Pots enviar-me un mail a: ccristofol@telefonica.net. Gràcies pel teu interès

Carme ha dit...

En el meu comentari del 12 de maig de 2012, hi consta un correu antinc. El meu correu actual és: carmecristofol@gmail.com
També dir-vos que, tal com ha escrit en Toni recentment, podeu trobar informació del llibre i, si fa el cas, comprar-lo, en aquesta web:
www.llibreserraladalitoral.info

Gràcies!