diumenge, 28 de novembre del 2021

L' AVI SISET

 


1.     Anys enrere us he recomanat diferents llibres d’en Lluis Llach, Memòria d’uns ulls pintats, Les dones de la Principal i el Noi del Maravillas.

Avui us recomano l'Avi Siset d'en Ponç Feliu Llansa i editat per Planeta l'any 2004,  un llibre on en Llach nomès n’escriu el pròleg i on descobrim qui és l’Avi Siset de l’Estaca.

Durant la seva vellesa, en Narcís Llansa es trobava amb un jove Lluís Llach quan anava a pescar vora el riu, amb qui intercanviava la seva percepció del món i amb qui compartia el seu amor per la terra. En Narcís va viure com un català més, des de Besalú, els fets punyents que van marcar la història del país: el desastre del 98, la Setmana Tràgica, la Gran Guerra del 14, la instauració de la República, l’esclat violent de la guerra civil i una postguerra de por i d’anar passant… La història de l’avi Siset, lluny de cap estridència, amaga, però, una heroicitat que sovint ens passa desapercebuda: la dels que envelleixen en un món que saben injust, però al qual no han deixat mai d’estimar.

La història d’un home i d’una cançó que ha marcat una generació.

La setmana vinent la gramàtica de l'Avi Siset.