diumenge, 29 d’agost del 2021

LA CASA DEL SILENCI

 




Avui us presento La Casa del Silenci. Blanca Busquets. Rosa dels Vents. Febrer 2013. Per parlar-vos d’aquesta novel.la em remeto a la crítica que en feia la
 Silvia Cantos en el seu blog.

“Aquesta és la història de diverses dones i d’algun home. De dones valentes i sensibles, dones apassionades, dones que estimen els homes, però que sobretot estimen la música. Aquesta és la història d’un violí que passa de mà en mà, d’un director d’orquestra exiliat que viu entre notes músicals i entre faldilles, de mares absents, de desamors i de venjances, de guerres que separen, de minyones que mengen xocolata desfeta. Aquesta és la història de La casa del silenci, on la música no deixa mai de sonar.

La casa del silenci és una magnífica novel.la de caire intimista, la història narrada gira al voltant de la música, amb la mágica presència de l’Stainer, un violí que a mesura que avança la història va prenent protagonisme fins gairebé arribar a convertir-se en l’eix central sobre el que gira la narració, i on també ens trobem amb el riu Spree (a la ciutat de Berlin) que amb el seu cabal arrossega la història d’una dona trencada.

L’autora insereix un ritme dinàmic i atractiu a la seva novel.la gràcies a les diferents veus i flashbacks que incorpora a la seva història. Narrada amb una prosa subtil i elegant, amb el concert per a dos violins de J.S. Bach sonant de fons, La Casa del Silenci et captiva i s’acomiada del lector amb un passatge d’una bellesa poètica absolutament deliciosa.

Properament, descobrirem la font de cala Banys.