dimarts, 10 de gener de 2017

TORNAR AL RIU


Avui us vull parlar del número 12 de la Revista Vallesos que des de fa pocs dies podeu trobar a les llibreries del Vallès. En aquest número hi destaca una carpeta que porta el nom de "Tornar al riu" i on més o menys la meitat dels articles, giren al voltant de la recuperació dels rius i rieres vallesans els últims vint anys.

Tanmateix, també hi ha altres articles que aborden altres temes relacionats amb l'aigua vallesana i els seus entorns, així podem trobar entre altres, "Quan al riu Ripoll es vivia en coves", Mollet terra molla", Els safaretjos d'aigua termal, un orgull local de Caldes", "El cànem, el cultiu dels regadius vallesans"...

A mí em fa especialment cofoi, que m'hagin publicat "Tornar a les fonts", sis retrats dels usos de les fonts martorellenques des de la postguerra fins a principis dels anys 80.

"...Estem asseguts sota un cirerer i davant nostre uns homes amb el falçó a la mà van tallant el raïm que és ben verolat i aquest va de la mà als samals, abans que es carregui en el matxo i vagi cap al celler.
Malgrat que fa molta calor, el sol encara no és gaire amunt, el mossènyer, el cap de colla, fa un senyal i els homes paren un moment per fer beguda..."

La setmana vinent us presentarem una nova gramàtica del caminant.