dijous, 14 de gener del 2016

MONTNEGRE-CORREDOR XI. ESTELS, ERMITES I ESGLESIOLES DEL MONTNEGRE-CORREDOR


Aquest llibre que se'ns presenta en format de recull fotogràfic ens acosta instantànies d'arquitectura religiosa de catorze termes municipals que formen part del Parc Natural Montnegre-Corredor i que corresponen a tres comarques, Vallès Oriental, Maresme i La Selva.

L'autor Mariano Pagès, mitjançant el títol ja ens indica que totes les fotografies que s'han fet a la cinqüentena d'edificis religiosos, s'han fet de nit, moltes vegades amb foscor total i a partir d'aquí el fotograf ha il.luminat l'edifici amb espelmes, llanternes o bé amb cops de flash.

En aquest llibre trobarem ermites com Sant Martí i Sant Miquel de Mata, Sant Martí i Santa María de Montnegre i Sant Pere de Riu i l'esglèsia de Sant Esteve d'Olzinelles, totes elles les hem visitat en alguns dels itineraris presentats al blog i val la pena gaudir d'aquestes fotografies perquè poc tenen a veure amb la fotografia diurna que nosaltres vam fer quan hi passàvem.
Amb la fotografia nocturna, l'autor embelleix i dota de misticisme a cadascun dels edificis.

Tanmateix, cal dir que aquest treball té un germà gran, "Estels,ermites i esglesioles del Montseny. Mariano Pagès D'Urso. Novembre de 2014.
Trobareu aquests dos llibres a les llibreries i biblioteques del Vallès, el Maresme, La Selva i Osona.

Properament, potser afegirem alguna font nova a les Fonts de Muntanya de Badalona