dilluns, 3 de febrer del 2014

NOU MAPA DE LA SERRALADA DE MARINA.


Per fi ha arribat a les llibreries la nova edició del mapa de la Serralada de Marina de l'editorial Alpina, que engloba el Parc de la Serralada Litoral i el Parc de la Serralada de Marina. Aquesta era una demanda que feia temps que es feia, doncs l'última edició era del 2005 i ja feia anys que s'havia esgotat a les llibreries.

Segurament no van fer una nova edició del mapa del 2005 perquè tenia moltíssimes mancances. Per exemple, a Santa María de Martorelles no hi figuraven les fonts de Can Roda, Can Matons, Beu-i-Tapa, Santpare, Llorer, Racó, del Ca i de Can Riulas o de Baix.

En aquest sentit, l'edició del 2014 és molt més acurada i només hi trobem alguna mancança de relativa importancia, quant a fonts, les absències més destacades són la Font d'en Mora a Badalona, la Font de la Mare de Déu de l'Alegria a Tiana , la Font del Santuari de la Cisa a Premià de Dalt i les fonts Margarida i Sant Jordi a Vilanova del Vallès  però en termes generals és un bon mapa.

Quant als 19 itineraris que proposa el llibret que acompanya al mapa, costa d'entendre que no hi hagi cap recorregut que s'acosti a Santa María de Martorelles,  Alella o a Vallromanes i si veiem el quilòmetratge i el desnivell la majoria són passejades de menys de 2 hores.

Per tant, en el sector del Parc de la Serralada de Marina, ara tenim dos mapes, aquest de l'editorial Alpina (1:25000) i el que va sortir l'any passat de l'editorial Piolet (1:20000).

Quin és millor? No ho sé. Aixó sí, destacaré els punts forts de cada cartografia.

EDITORIAL ALPINA: El format del mapa, colors, tipografía, mides, ens és molt familiar perquè fa molts anys que els utilitzem.
                                       Des de Santa Coloma de Gramenet a Mataró i del Mogent a la Mediterrània en un sol mapa.

EDITORIAL PIOLET: Els itineraris que hi ha a la part posterior del mapa están molt treballats i són excursions de tot un matí.
                                       Pràcticament hi és tot, és molt difícil de trobar absències.

En definitiva, jo tinc els dos.

Properament parlarem de ratpenats.

1 comentari:

Barrigas team ha dit...

Hola no se si conoces, esta web y el mapa de la Serralada que han echo que para mi gusto deja en ridiculo al de editorial Alpina, almenos al de 2005.

http://www.laserraladalitoral.com/2013/12/el-mapa-dels-camins-de-muntanya-de-la.html

Y encima es gratuito, yo que la conozco un poco de pistearla durante veinte años en bici y andando, practicamente no le he encontrado un error, no asi al mapa de Editorial Alpina

Felicidades por tu blog, lo tenemos agregado al nuestro