divendres, 7 de juny del 2013

FONTS D'ARREU V. LA WEB DE L'ENRIC COSTA


                     Font de la Cisterna Antiga de Badalona

Una d'aquelles coses per les quals val la pena tenir i mantener un blog, és per la interacció amb els seguidors.
En aquest sentit, ja fa unes quantes setmanes, l'Enric Costa es va fer seguidor de "La Brolla d'en Toni" i a mí sempre m'agrada "investigar" una mica al nou seguidor, per veure quines són les seves aficions, per quin tipus d'entrada pot haver arribat fins al blog, si té algún blog o página web...
En aquest cas, em va sorprendre molt gratament la página web de l'Enric  http://www.encos.cat. 

 Vaig tenir molta enveja, això sí, enveja sana, perquè l'Enric dins la seva página web ens presenta tres blocs temàtics, Caminades, Fonts i Cuina (aquest últim, encara en construcció)

Pel que fa a les fonts, les trobareu classificades per comarques, segons si s'han trobat o no, si són naturals o de xarxa, amb les coordenades GPS, la situació dins el mapa de la comarca i la majoria amb una fotografía adjunta.

Referent aquest apartat, vull fer tres apunts,
1. Destacar les 74  fonts que hi ha de la Cerdanya.
2. Haver-me fet ballar el cap amb una font nova de Badalona, Font de la Cisterna Antiga.
3. Ser curosos amb les coordenades GPS que es publiquen. Per exemple:  a Vallromanes, trobem les fonts de Sant Joaquím i Santa Anna. Personalment no hagués publicat aquestes coordenades, perquè les fonts es troben dins d'una finca particular i cal respectar el desig del propietari que permeti o no l'accés a les deus.

Quant al bloc de caminades, toca posar-se dempeus. 98 excursions amb unes explicacions que impossibiliten que ens perdem, amb una descripció acurada, les coordenades GPS i les fotografíes  dels llocs més emblemàtics, distancia i temps que portem, alçada mínima i máxima, temps estimat de marxa... Sens dubte una eina que ara utilitzaré més d'un dia quan vulgui acostar-me a indrets o camins desconeguts.

Finalment, esmentar que al marge d'aquestes 74 fonts de la Cerdanya, en trobem,

3 noves al Bages.
2 noves al Barcelonés, la font de la Cisterna Antiga de Badalona i la font de Sant Bartomeu a Santa Coloma de Gramenet.
19 noves a la Garrotxa.
5 noves al Gironès.
3 noves al Llenguadoc.
21 noves al Maresme.
36 noves al Ripollès.
10 noves al Tarragonès.
41 noves al Vallès Occidental.
18 noves al Vallès Oriental.

Per tant, l'Enric a data d'avui, ens aporta 232 fonts  d'arreu que sumades a les anteriors, fan un total de
2093 fonts.

La setmana vinent parlarem de Relats del Montseny.

 

2 comentaris:

francesc ha dit...

Hola Toni: Et comunico l'atorgament del guardó "Versatile Blogger", un reconeixement de blocaire a blocaire, si tens a bé acceptar-lo. Felicitats pel teu bloc!

Unknown ha dit...

Hola Toni:

Gràcies per parlar tant bé de la meva web, m'ha afalagat molt. Segur que a partir d'ara la coneixerà més gent, dons em consta que tens un bloc de referència.
Tens part de mèrit en l'elaboració de la web, una bona colla de les fonts que he publicat i camins que he trepitjat els he conegut seguint el teu bloc.

Tindré en compte les teves observacions pel que fa a les fonts que queden dins de propietats privades. En el cas de les dues del torrent Lairet, tot i saber que eren de propietat privada, pensava que l'accés era permès. Em sap greu, sempre respecto
les propietats privades senyalitzades, no entrant-hi sense permís. Modificaré la base de dades de fonts per adaptar-la a aquest suggeriment.

En referència a la font de la cisterna Antiga de Badalona, vaig buscar-la arran d'una entrada que va fer en Jordi Cases, també seguidor teu, al seu bloc "Fonts Naturals". A la fitxa de la font hi vaig posar un interrogant al final del nom i també faig un comentari respecte a no estar segur que es tracti de la mateixa font. Malauradament no he trobat cap altra dada al respecte, tampoc he tornat a passar per aquella zona.

Dir-te que sóc de Sant Fost i que, si organitzes un altre arranjament d'alguna font de la contrada, no dubtis a fer-m'ho saber per donar-vos un cop de mà.

Fins aviat.

Enric