diumenge, 18 de desembre de 2011

PRODUCTE QUILÒMETRE 0

Cervesa que es produeix a Mollet

Últimament es comença a parlar d'aquest tipus de producte, però abans de seguir, definim producte quilòmetre 0
Aquest quilòmetre 0 es refereix a la distància que recorren els aliments des del lloc de producció fins arribar al consumidor. (que mai ha de superar els 100 quilòmetres)
Consumint aquest tipus de producte, es col.labora a la reducció de Co2 a l'evitar el transport i la refrigeració del producte, s'activa l'economia local i es fomenta la dieta sana i el producte de temporada.
Si a més a més tenim en compte que abans de la industrialització del Vallès, el sector primari era el motor de la comarca, potser encara avui dia, ens serà fàcil trobar producte d'aquesta mena.

Sense fer cap tipus de consulta i només pensant una mica, em venen al cap la mongeta de ganxet de Gallecs, les cireres i el vi de Santa María de Martorelles, els formatges i els iogurts de Sant Antoni de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana i Canovelles, el pa de Palau,  els borregos de Cardedeu, els carquinyolis de Caldes, la cervesa de Mollet...   i segurament quan llegiu aquesta entrada a vosaltres us vindran al cap altres productes.

Ara per ara totes aquestes produccions són petites, trobem el producte a comptades botigues i malgrat que ens sembli car, en aquest cas hem de tenir en compte el binomi qualitat/preu. Tanmateix, no podem comparar una producció industrial amb una producció artesanal.

Aprofitant l'avinentesa, avui us recomano un establiment on venen productes làctics quilòmetre 0. L'Esquella al carrer Gaieta Ventalló, 10 de Mollet del Vallès.

Aquest Nadal no gasteu gaire i si ho feu, que una mica sigui en producte local. El nostre menjar i el nostre beure també són part de la nostra cultura i a més a més són boníssims.

2 comentaris:

Adolf - Neus ha dit...

I pensar que actualment venen fruita de la Xina a preu més competitiu que la fruita de Catalunya o Almeria.
A França, per exemple, hi ha bogeria pel pa artesà fet a les fleques dels pobles en aquests moments. Vaig estar aquest estiu a Bretanya hi tenen més de cents cerveses artesanes bretones.
Amb la crisi i el preu a l'alça del petroli, s'haurà de tornar als productes de proximitat.

Vicky ha dit...

Des de les Franqueses i Granollers tambe estic descobrint aquesta experiència. A la Magrana Vallesana es podem trobar fruites i verdures de la zona, pà fet a Bigues i Riells de forma artesana, carn alimentada de forma natural d'un excorzador de les Franqueses, etc...
M'afegeixo a gastar poc aquestes festes i alguna cosa que sigui d'aprop!!!