diumenge, 9 de gener de 2011

BAETULO

El Jardí de Quint Licini

A altres entrades ja he parlat de tota la gent que ha viscut per aquestes contrades al llarg de la història. Des del Neolític fins els nostres dies, hem deixat la nostra petjada per allà on hem passat i hem viscut.

A Catalunya si parlem de romans, de seguida ens vé al cap Tarraco, però per aquests que vivim a banda i banda de la Serralada Litoral cal conèixer Baetulo.

El Museu de Badalona, gestiona la visita a les Termes, al Decumanus, a la Casa dels Dofins, al Jardí de Quint Licini i a la conducció d'aigua.

Ahir per la tarda vam anar-hi amb la família i amb una hora i mitja i sense pressa, vam podem visitar tots els espais.

Des de fa tres setmanes, s'ha reobert l'espai de les Termes i el Decumanus i val molt la pena fer aquest viatge 2100 anys enrrera.

Conèixer com vivien, que menjaven, com s'organitzaven, com, que i amb qui comerciaven... és molt interessant per veure que malgrat tot, el clima, la terra i el mar són els mateixos i per tant hi ha coses que no han canviat tant, i d'altres que van sorgir llavors, avui dia encara són vigents.

Com a curiositat, em vaig fitxar que a l'època romana feien servir les fonts de muntanya, les canalitzaven i feien baixar l'aigua a la ciutat on a manca d'aigua corrent a les cases, a les cantonades dels carrers hi havia fonts públiques que s'abastien d'aquesta aigua.

Però per conèixer com vivien a la Laietània el segle I aC, el millor que podeu fer és fer aquesta excursioneta cultural. Trobareu més informació a www.museudebadalona.cat
Properament, parlarem del patrimoni arquitectònic que hem conegut amb les excursions que hem anat publicant.

1 comentari:

Anònim ha dit...

visita molt interessant cal anar hi