diumenge, 8 d’agost del 2010

Sacher de xocolata amb mores


L'últim trocet del sacher de mores

A les meves excursions i sortides per la serralada, cada vegada m'agrada més fixar-me en els arbres, les falgueres, les herbes remeieres, els arbustos... que habiten al bosc.

Tanmateix, penso que molts d'ells ja fa força anys que resten pràcticament oblidats, quan fins ben entrat el segle XX formaven part de la vida de les famílies que vivien per aquestes contrades.

En aquest sentit, al marge de publicar aquesta entrada, avui tambè us vull recomanar un llibre de la Iolanda Bustos "La millor cuina amb flors plantes i fruits silvestres". Edicions Columna. Colecció: Cuina. Any 2009.

Aquest llibre sintetitza molt bé allò que vull expressar amb la notícia d'avui, recordar i recuperar uns productes que formen part des de sempre de la cultura mediterrània.

Avui la Magda, la meva dona, sens dubte una excel.lent cuinera ha preparat aquest sacher de xocolata amb mores. Jo únicament he hagut d'anar a buscar les mores. Aquestes concretament les he collit a Vallromanes a 50 metres de casa.

La romaguera, tambè coneguda com esbarzer o morera creix sobre sòls granítics, principalment sauló, en els marges dels camins o prop de les rieres.

Podrem collir mores durant els mesos d'agost i setembre a molts indrets de les Serralades de Marina i Litoral. Nomès cal que sortiu a fer una petita excursió, tingueu els ulls ben oberts i de ben segur de seguida trobareu una romaguera farcida de mores.

Quant a les propietats de les mores, al tractar-se d'un fruit vermell conté molta vitamina C, calci, fósfor, potassi, tanins, sucre, magnesi i fibra. Són diurètiques, astrigents, redueixen el colesterol dolent, són antioxidants i retarden l'envelliment cel.lular.

A continuació us explicarem com es fa aquest sacher

Ingredients:

-4 ous

-100grs de sucre

-125 grs d'ametlla molta

-100 grs de mantega o margarina

-250 grs de xocolata de postre per fondre

-1 sobre de llevat

-1 pot de melmelada de maduixa o mores

-1 bon grapat de mores.


Procediment:

-Separem les clares dels rovells i les posem a punt de neu.

-Barregem els rovells amb el sucre i amb l ametlla molta

-Fonem al microones 125 grs de xocolata amb 50 grs de mantega i un cop fos ho afegim a la barreja i remenem

-Seguidament afegim el llevat i les clares a punt de neu

-Untem la safata del forn amb la mantega i afegim la mescla

-Ho posem al forn a 180 graus durant 30 minuts aproximadament.


-Treiem la sacher del forn i la deixem refredar una mica, llavors la cobrim de melmelada de maduixa o mora .

-Fonem la xocolata restant amb la mantega i tapem tot el pastís amb xocolata

-El decorem finalment amb les mores i el posem a la nevera durant unes 5 hores fins que la xocolata quedi dura . El treiem 10 minuts abans de menjar perquè s estovi una mica i bon profit!!!

Part de la informació que hi ha en aquesta entrada l'he extret de la web http://www.iolandabustos.com/.

Properament parlarem d'un altre camí pels voltants de Vallromanes i d'una nova font trobada a Santa María de Martorelles.










2 comentaris:

Aymerich Escultor ha dit...

Això s'haurà de probar!!No pot pas quedar així.
Una abraçada!
Genis

Iolanda Bustos ha dit...

Hola Toni sóc la iolanda bustos, moltes gràcies per recomanar el meu llibre en el teu blog, i aquests sacher... fa una pinta! Com tú sóc una enmorada de la natura i en particular del nostre paisatge, que ens dona tants tresors com aquestes mores que ara estàn en tot el seu punt!
felicitats pel blog i estem en contacte
una abraçada
iolanda bustos
www.iolandabustos.com