dijous, 8 de gener de 2009

Els reis ens han portat neu

Les Planes de Can Boquet

Abans d'ahir va passar un d'aquells fets que nomès passa cada quatre o cinc anys, va nevar a la Serralada Litoral... i va quallar. I a més a més igual que el 1985 va passar el día de Reis.


Realment, fa goig veure les nostres muntanyes enfarinades, Així que ahir día 7 de gener,vaig sortir caminant de Vallromanes, vaig travessar cap a Can Maimó i vaig arribar fins a la Roca d'en Toni.


Fins a Cal Escombriaire la tranquilitat era absoluta, nomès se sentia el soroll de la neu que queia dels arbres, però a mida que m'acostava a les Planes d'en Boquet semblava una estació d'esquí amb mals accesos. Malgrat les patinades dels cotxes i una mica de nervis perquè no estem acostumats a que nevi per aquestes contrades, grans i sobretot petits gaudien de la neu.


El día que la canalla tenía per jugar amb les joguines que els hi havien dut els Reis, el van aprofitar per jugar amb la neu que tambè els hi van dur Melcior, Gaspar i Baltasar.


Tanmateix, molt a prop als voltants de la Roca de la Granota, hom podia gaudir del rar silenci de la neu i guaitar petjades sobretot de senglars i conills que per un dia van perdre la seva gairebè perenne invisibilitat.


Avui tothom ja ha anat al cole i algun operari déu haver arreglat el pals de telèfon que 10 centímetres de neu van tirar a terra.


Per cert, abans d'acabar el mes us presentaré la Font d'en Dirol i els voltants de la Roca d'en Toni

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones fotos!
Realment una nevada espectacular... feia molts anys que no queien aquests gruixos a la serra. Recordo el 27 de gener del 2006 que varen caure uns 10-15 cm, i el 28 de Febrer del 2005 uns 20 cm. La part negativa, la gran trencadissa d'arbres en algunes zones de bosc.

Aquest cop vaig arribar a mesurar fins a 30 cm de gruix de neu a dalt de tot de Sant Mateu (499 m)

us deixo el link de l'àlbum de fotos que vaig fer:

http://picasaweb.google.com/meteopremia/NevadaDeReis67Gener2009

salutacions

Marc

Anònim ha dit...

Per cert, a l'observatori meteorològic de Vallromanes, ubicat al Pitch&Putt de Can Maimó, es va arribar a -4,2ºC el dia següent després de la nevada... quin fred!!!

aquí podeu consultar les dades actuals que proporciona l'estació automàtica:

http://www.lanostrameteo.com/vallromanes/