dijous, 30 de juliol del 2015

JACIMENTS ARQUEOLÒGICS AL MARESME

                                      Via Ronana de Parpers

Recentment, el Consorci de Promoció Turística Costa de Maresme ha editat un llibret, (en el enllaç el teniu en PDF), sobre els jaciments arqueològics del Maresme. 
Precisament, el Maresme representa una part important de la Laietània, territori delimitat pel riu Llobregat al sud i la Tordera al nord i de fet en aquestes contrades no és difícil trobar poblats ibèrics,  o viles, cellers, aquëductes  i forns romans.

Des d'aquest blog, alguna vegada els hi hem dedicat alguna entrada a jaciments d'aquestes èpoques situats a la mateixa comarca del Maresme, com la Via Romana de Parpers, publicat el desembre de 2012 o de comarques veïnes, com al Poblat Ibèric de Castellruf, el desembre de 2010, a la Baetulo romana publicada el gener de 2011 o el Jaciment Romà de Cal Tacó, el novembre de 2012
Per altra banda, fent excursions ens hem acostat a poblats ibèrics de comarques veïnes i n'hem fet una breu descripció. En aquest sentit, l'agost de 2011 visitàvem el Poblat Ibèric de Les Maleses a l'itinerari "La Vall de Cabanyes, el bressol de l'avi Ton" i el febrer de 2012 pujàvem al Puigcastellar a l'excursió "Del Kalet a la línea 9 del metro".

Finalment, l'octubre de 2012 vam caminar per la Via Romana del Capsacosta, a cavall entre La Garrotxa i el Ripollès.

El treball que us presentem avui simplement vol ser una guia per dónar a conèixer tot aquest patrimoni que forma part de la història d'aquest territori i  que la majoria dels seus veïns no coneix.
Tanmateix, des del Consorci s'intenta adreçar al turisme i fer visible un dels atractius de la comarca.
L'enllaç és el següent,
http://www.costadebarcelonamaresme.cat/sites/default/files/publicacions/adjunt/jaciments_maresme_final_web_0.pdf

Properament, precisament parlarem de l'aqüeducte romà de Can Cua a Pineda de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada