divendres, 27 de maig del 2011

MILLORES A LES FONTS DE CAN CAMP I SANTA ANNA

Font de Santa Anna. Agost de 2005.


Font de Santa Anna. Maig del 2011


Font de Can Camp. Novembre del 2005


Font de Can Camp. Maig del 2011



Fins ara he parlat d'una setentena de fonts i segurament en vindran moltes més. Sens dubte és molt emocionant trobar una deu d'aigua que fa anys que busques, però també és molt gratificant veure millores a fonts que temps enrere tenien un aspecte deplorable o simplement no rajaven.


En aquest sentit, dissabte passat es va presentar el llibre "Fonts Martorellenques" de l'Adolf Candela, l'Antoni Sánchez i en Quixol Soriano i a pocs metres de la biblioteca on es va fer l'acte hi ha la Font de Can Camp.


Fins el 10 d'abril d'aquest any que un grup de voluntaris li van netejar la cara, repintant el frontal de la font, arranjant el muret del safareig, netejant l'entorn de deixalles... l'estat de la font era "indigne"; només cal comparar les dues fotografíes. Cal dir que la fotografía actual, s'ha fet 6 setmanes després de la restauració i malgrat no haver-hi encara grafitis; els papers i els plàstics ja comencen a sovintejar pels voltants.


Per altra banda, la Font de Santa Anna de Vallromanes, sempre l'havia vist eixuta i per primer cop el 10 de maig d'enguany la vaig veure rajar. Dues setmanes després vaig tornar-hi i seguia rajant i vaig fer la fotografía pertinent.


Tinc pendent anar a la Font de la Mansa de la Roca del Vallès, que els últims mesos també s'hi ha treballat. Tanmateix si algún coneixedor de l'indret hi heu anat aquestes darreres setmanes i voleu fer el vostre comentari sobre els treballs de millora, jo estaré encantadíssim.


Per acabar, vull tornar a donar les gràcies als pares de "Les Fonts Martorellenques", una petita, però gran obra de divulgació del patrimoni natural de Martorelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada